Shout !


Free shoutbox @ ShoutMix

~ sayonara ~

adios

090909

Assalamualaikum

Hari ini aku bertambah tua , kini berusia 28 tahun

Banyak lagi yang aku cuba kejar belum tercapai , dan banyak juga yang lepaskan begitu sahaja

Perjalanan masih jauh , usaha merealisasikan impian perlu dipertingkatkan

Semalam ...

Assalamualaikum ...

fuhhh , gile lame tak blogging...sib baik pakai akaun gmail , kalo x , mesti dah lupe password :p

Aku baru pulang dari opis , ade keje skit tapi banyak...jap lagik baru nak tido...sok , ade dugaan-dugaan yang mungkin datang , tapi plzzzzlah, janganla datang...sian kat koi nih wehhh...udah tiap-tiap harinye nak menjawabnye , cegonenye?

Pagi tadi (semalam), antara pagi terawal aku keluar menuju ke jalan duta...sebab ade meeting kul 9... baru je lepas skit dari umah , ade plak sorang awek naik motor , tetiba je lost balance dan jatuh kat tengah2 jalan...dahlah kiri kanan dier kerete...

aku dah seriau , kalo2 kejadian ngeri jadik depan aku , sebab cara awek tuh jatuh , agak ngeri , sebab jatuh arah kete belah kiri...yg aku perasan, kepala dier hampir sangat ngan body kerete , pastu cam badan dier tertolak skit akibat impak terkene kerete...Alhamdulillah , panjang umo awek tuh , beliau selamat...tapi baguslah awek tuh x panik , dier jatuh je , terus bangun n lari ke tepi jalan...motor dier tersadai kat tengah jalan lagik...

aku benti tepi , tanye dier ok x, pastu gi alihkan motor dier..pastu nampak lak jam tangan awek tuh atas jalan , aku amik n kasik kat dier...awek nih, muka tengah terkejut tapi x nangis pun..aku tanye 2-3 soalan cam polis , duk ngan sape , kaki ok x , nak call sape2 amik ke...

dalam situasi tuh, aku perasan kete wife aku , dier cam dah nak berenti tepi (risaula tu) , aku tunjuk je signal suruh terus gerak ...

pastu aku cakap ngan awek tu , balik umah .. jangan gi keje...sebab kalo dah eksiden camtuh , baik balik umah , kasik hati tenang dulu...pastu baru gi klinik , kalo xde orang bleh hantarkan...tempat pijak kaki belah kiri bengkok , tapi sib baik x sangkut kat batang gear...so dier pun patah balik umah , aku tengok dier dah lepas dari jalan , baru aku gerak...haiyaaa, meeting kejap lagik nih..

sampai jalan duta .... x jadik meeting... :p

tapi esok ... aku tak tau nak cakap ape...tengoklah ape mende yg datang...yang pasti , aku x sabar menantikan sabtu...

Berehat dari blog

Assalamualaikum

Lama dah tak menulis

Malam ini pun menulis disebabkan ingin menyatakan rasa kecewa

Kecewa dengan persembahan Manchester United malam ini

Pertahanan memang berterabur , bahagian tengah supply bola entah kemana

Serangan ... mmm , ada mencuba , tetapi pertahanan Liverpool seperti tembok besar

China

Dalam hati , selepas mengetahui apa yang dikatakan Rooney , terdetik , kata-kata

seperti ini boleh memakan diri

Kurangkan bercakap , buktikan diatas padang

Apapun , kita mesti terima kekalahan , kegagalan dan belajar sesuatu


Tahniah Liverpool , dan kepada penyokong-penyokong Liverpool , open lah table untuk

kawan-kawan yang berduka

~ Mengubat hatiku yang luka dengan menikmati roti nan tandori :-|

Hola 2009

Selamat datang 2009 :-)

Adios 2008

Assalamualaikum

Dalam 58 minit lagi , kita akan meninggalkan tahun 2008

Pastinya bagi aku dan korang semua , mesti ade kenangan sepanjang tahun nih... Besh , x besh semua dah dilalui

Sebelum cerita panjang , sori lame x update blog..bz , n xde ide nak cite ape :p

Salah & silap , arap same2 kite maaf & lupekan ... kalo ade utang , halalkan :p

2008 , banyak perkara besh , x besh dalam hidup aku

Paling besh , dah tentulah , kelahiran putera kedua aku , Eusuf Iskandar

Sekarang baru merangkak , belum berjalan lagi...Tapi manja sangat , perasan bongsu gamaknye..

Yang lain2 (besh x besh , campur aduk...korang filter a sendiri)

- Aku kene Bell's Palsy

- Saraf tangan aku problem

- Kasut kene curik

- Pastu motor lak kene curik

- Keluar dari Edaran

- Masuk Digicert

- Aku dah jual PS2 aku

Mmmm... rasa cam ade yang aku tertinggal ... xpe, nanti boleh edit

So, sampai disini saje...satu-satunye post utk disember 2008.. aku post pukul 11 , sebab pukul 12 nanti ade event penting

Alhamdulillah , tepat kul 12 nanti , masuk 1 jan 2009 , dah genap 3 tahun perkahwinan aku dengan Siti Zaharah ... InsyaAllah , kekal sampai ke akhir hayat .. Anak dah 2 , InsyaAllah , tambah lagik 2 :p

Adios 2008

selamat tinggal dunia ~ berlari ke langit

Ok , hari nih last day aku di edaran. Ape , minggu lepas last day? aku x sedia lagik minggu lepas , jadik aku anjakkan ke jumaat minggu nih.

Terima kasih kepada semua kawan-kawan , InsyaAllah , kita akan terus berhubungan. No telepon x tuko , email masih sama... rajin2 aa jenguk blog gua nih

Maafkan segala salah silap saye , selama kite semua bekerjasama di edaran.. Sori selalu bikin panas , sakitkan ati korang

Jaga diri baik2 , buat yang terbaik , dan InsyaAllah , kite akan bekerjasama lagik dalam beberapa tahun :p

Assalamualaikum ~